2017/01/03

PERICOLUL FANATISMULUI...

    Pe data de 29 decembrie, 2016 compozitorul Oleg Șova, care activează la Centrul Național de Educație prin Artă din Chișinău, m-a invitat la o extraordinară piesă de teatru - MARTIRI de Marius von Mayenburg.


   In fotografia de mai jos veti afla detalii despre subiectul acestui spectacol, jucat la cel mai înalt nivel de actorii: Boris Cremene, Lucia Pogor, Cătălin Lungu (în rol principal), Victoria Mardari, Constantin Ipati, Pavel Ermacov, Cristian Golovca, Maria Anton:


     Lucrarea în cauză reflectă realitățile societății noastre moderne, nu doar din R. Moldova ci și din întreaga lume. Concluzia ce mi-am creat-o este următoarea: OMUL TREBUIE SĂ ȘTIE MĂSURA ÎN TOATE !!! Trebuie să excludem din viața noastră FANATISMUL, trebuie să ne respectăm reciproc (aș vrea să scriu: să ne iubim aproapele... (aici nu mă refer la relațiile de rubedenie), dar acest lucru probabil va fi posibil peste sute de ani). Să fim politicoși unul față de altul, e un lucru real și tre să fie inoculat de către părinți odraslelor sale încă din fragedă copilărie.
    Sunt peste 6 miliarde de oameni, atâtea și caractere, atâtea și situații în viață. Important e să fim sinceri unul cu altul, să nu aruncăm vorbe grele unui altuia, să nu judecăm absolut pe nimeni, înainte de a lua o decizie să ne punem în locul altuia și să încercăm să-l înțelegem pe apropiatul nostru.
   Să  analizăm situația în ansamblu, nu doar ce ne-ar interesa la moment, adică să nu scoatem fraze din context pentru că orice text (vorbă) scos din context devine pretext.
    Urmează poze de la spectacolul MARTIRI de Marius von Mayenburg din sala Centrului Național de Educație prin Artă din Chișinău (29 decembrie, 2016):


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu