2017/01/12

Premieră la Radio Moldova: spectacolul radiofonic "Cabaretul cuvintelor" de Matei Vișniec

   În luna decembrie, 2016 am avut frumoasa ocazie de a colabora la un excepțional spectacol radiofonic realizat de personalități marcante din cultura actoricească și scriitoricească autohtonă, inclusiv alături de talentati oameni de radio cu o experiență enormă, profesioniști de clasă.
   Este vorba de spectacolul radiofonic semnat  de Matei Vișniec, "Cabaretul cuvintelor".
Sunt onorat că anume compozițiile muzicale ce le-am semnat au fost întrebuințate la realizarea acestei originale piese de teatru, teatru al absurdului.
   Le mulțumesc tuturor pentru această oportunitate de a mă lansa ca autor al coloanei sonore la un spectacol radiofonic produs de Radio Moldova, inclusiv și pentru diploma oferită de Directorul Radio Moldova, dnul Veaceslav Gheorghișenco.


     În cadrul emisiunii ''Prin ani cu Teatrul Radiofonic'' (difuzată la Radio Moldova pe data de 11 decembrie, 2016 și pe care o puteti asculta accesând acest link - https://www.youtube.com/watch?v=VStxvmVJa7E ) la un pahar de vorbă cu ascultătorii postului național de radio s-a adunat întreaga echipă de creație care a muncit la acest spectacol semnat de Matei Vișniec:
1. Ludmila Alexei, adaptare radiofonica a textului  "Cabaretul Cuvintelor" (redactor-prezentator la Radio Moldova):


2. Daniela Burlaca, actriță, regie artistică a spectacolului  "Cabaretul cuvintelor":


3. Domnita Jechiu, regie sonoră, regie muzicală (șef Departament Regie la Radio Moldova):

4. Adrian Beldiman, compozitor (autorul compozitiilor muzicale din spectacolul ''Cabaretul cuvintelor'' de Matei Vișniec):


5. Actorii: Iurie Gologan, Mihai Bordian, Nicu Turcanu:


6. Matei Vișniec, autorul spectacolului ''Cabaretul cuvintelor'':


    La discuțiile din cadrul emisiunii sus menționate, privind premiera la Radio Moldova a spectacolului "Cabaretul cuvintelor" de Matei Vișniec au participat deasemenea și:
Vera Mereuță, Radmila Popovici-Paraschiv, poetesa, scriitoare, textieră:


      Emisiunea în cauză poate fi ascultată accesând acest link de YouTube:  https://www.youtube.com/watch?v=VStxvmVJa7E


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu