2017/03/09

FESTIVALUL MĂRȚIȘOR 2017. IN PREMIERĂ ABSOLUTĂ - CREAȚIE MUZICALĂ DE GHENADIE CIOBANU

     Pe data de 5 martie, 2017 la Filarmonica Națională Serghei Lunchevici din Chișinău, în cadrul Festivalului Internațional de Muzică Mărțișor, a avut loc un extraordinar concert susținut de soliștii Ludovic Armin Cora (oboi) Romania, Sergiu Mușat (clarinet), Vitalie Cebotari (bariton) și Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale, director artistic și prim dirijor Mihail Agafița, Artist al Poporului.  

     Pe lângă opere ale literaturii muzicale universale semnate de Mozart, Verdi, Ceaikovski, publicul a avut frumoasa ocazie de a asculta și o creație autohtonă, în premieră absolută. Este vorba de noua lucrare muzicală a Maestrului Ghenadie Ciobanu (compozitor, profesor universivar, Președintele de Onoare al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din Moldova), Poemul Elegiac din ciclul vocal-somfonic Apres une lecture, pe versuri de Valeriu Matei. Această lucrare poate fi ascultată accesând acest link: http://www.trilulilu.ro/ghenadie-ciobanu-poemul-elegiac-din-ciclul-vocal-s 
    Sincere felicitări,  Maestre Ghenadie Ciobanu pentru această lucrare inedită, plină de o încărcătură spirituală, născută din intonațiile folclorului autentic românesc. 
    Detalii despre aceasta inspirată și modernă creație, care cu desăvârșire s-a inscris în lista lucrărilor universale ce au sunat pe data de 5 martie, 2017 (Concertul pentru oboi și orchestră in C-dur de Mozart, Simfonia Manfred de Ceaikovschi ș.a.), dar și despre întregul program al serii - în caietul de sală anexat: 


    Fotografii de la eveniment:  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu