2017/03/24

Lansarea cărții "Amurgul tăcerii" de Natalia Pântea și prezentarea albumului muzical "Victoria libertății" de Adrian Beldiman

    Pe data de 22 martie 2017, în a 2-a zi de sărbătorire a Zilei Internaționale a Poeziei, la Centrul Academic Internațional Eminescu condus de mult stimata doamnă Elena Dabija a avut loc un frumos eveniment literar-muzical în care au participat oaspeți deosebiți din diferite colțuri ale Basarabiei: maestrul Nicolae Jelescu, actor și director artistic al Teatrului Poetic Alexe Mateevici din Chișinău, scriitoarea Tatiana Afanas-Creciun din Soroca, membră a Clubului Femeilor Scriitoare, textiera anului 2013, pictorul Victor Cobzac, conferențiar universitar la Universitatea Tehnică a Moldovei, actorul și cantautorul Vitalie Todirașcu, scriitoarea Tatiana Scripa, lector universitar (catedra de pedagogie și psihologie generală a Universității de Stat din Tiraspol, subsemnatul Adrian Beldiman, compozitor, muzicolog, șef Redacție Muzică la Radio Moldova, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din R.Moldova. La eveniment au participat deasemenea și tineri muzicieni talentați, viitori actori care au evoluat prezentând numere muzicale și de teatru ce au fascinat publicul dornic de frumos. Moderatoarea evenimentului a fost nimeni alta decât cunoscuta interpretă de muzică populară Larisa Arseni, Maestru în Artă, care activează de mai mulți ani în incinta acestui bine amenajat centru cultural. Dumneaiei mi-a fost pe parcursul a 4 ani, profesoară de Limbă și literatură română la Colegiul Republican de Muzică Ștefan Neaga din Chișinău.
      Personalitățile sus-menționate au avut frumoasa ocazie de a face cunoștință cu creația tinerei și talentate scriitoare Natalia Pântea din Ungheni, care și-a lansat cartea de poezii Amurgul tăcerii

      Una dintre poeziile Nataliei Pântea, ce m-a impresionat în mod deosebit a fost Monologul rațiunii...
      
     La acest eveniment, pe lângă lansarea de carte a Nataliei Pântea, despre care vorbisem, am avut ocazia de a prezenta publicului spectator albumul muzical The Victory of Liberty (Victoria Libertății), ce l-am lansat anul trecut. Detalii aflați din emisiunea Vineri seara în direct cu Cezara, ce a avut loc la Radio Moldova în iunie 2016:    
    Oaspeții prezenți la această manifestare literar-muzicală au avut frumoasa ocazie de a asculta piesa "Floare albastră" interpretată de cantautoarea Aurica Basarabeanca și actorul Nicolae Jelescu. Lucrarea în cauză am lansat-o la începutul anului curent la Moldova 1: 

   Pe lângă lucrarea muzical-literară scrisă pe versurile marelui poet național Mihai Eminescu (poezia "Floare albastră"), am prezentat și o nouă piesă, de această dată interpretată de Vitalie Todirașcu. Este vorba de Poveste de amor, pe versuri de Cristian Bodnărescu (Iași, România) și Victor Maevschi.
 Această creație o puteți asculta vizionând acest clip: 
    Fotografii de la lansarea cărții "Amurgul tăcerii" de Natalia Pântea și prezentarea albumului muzical "Victoria libertății" de Adrian Beldiman:
    


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu